Radise - Istap - Sopel Lodu

Raphanus sativus 'Sopel Lodu'

'Sopel Lodu' er en lang hvid radise med god kraftig smag. Sorten kaldes også 'Istap' og er lidt senere end de almindelige runde radiser.

'Sopel Lodu' egner sig godt til at blive sået lidt senere og anvendt i sensommeren og ud på efteråret.

Radiser smager bedst, når de lige er trukket op af jorden og vasket.

Type: Grøntsager
Indhold: Ca. 10 g. (Ca. 850 frø)
Jan Feb Mar Apr Maj Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Sås ude
Høstes

Lagerstatus: På lager

Pris: 15,00 DKK

Special Price 7,50 DKK

+

Detaljer

Detaljer

Radiser er lette at så og dyrke i køkkenhaven. De trives også ganske fint i en krukke eller eventuelt i en altankasse. Radiser kan høstes fra sent forår til sensommer. Radiser har brug for jævnlig vanding og må aldrig udtørre.

Radiser kan sås fra det tidlige forår, men det er en god ide at nøjes med at så en lille portion og så løbende så nye frø hver anden uge. Så har man friske radiser hele sommeren og hen på efteråret. Sorten 'Sopel Lodu' kan sås frem til udgangen af august.

Når radiserne høstes, er det en god ide at tage hver anden. Så får de resterende bedre plads til at vokse sig større.

Radisens oprindelse

Man mener, at radisen stammer fra Kina, og de har været dyrket i Kina og Japan længe. Allerede i 1500-tallet kom radisen til Nordeuropa. I 1600-tallet kom den til Danmark, men radisen blev først rigtig populær i 1800-tallet.

Yderligere info

Yderligere info

Type Grøntsager
Art dansk Radise
Navn latin Raphanus sativus 'Sopel Lodu'
Indhold Ca. 10 g. (Ca. 850 frø)
Planteafstand (cm) 8-10
Rækkeafstand (cm) 15-20
Lyskrav Fuld sol
Hårdførhed Fuldt hårdfør
Sås ude April, Maj, Juni, Juli, August
Høstes Juni, Juli, August, September, Oktober
Advarsler Frø til såning kan være overfladebehandlede eller giftige og må aldrig indtages eller anvendes til andet end såning.

Florama anvender cookies

Cookies er nødvendige for, at webshoppen fx kan huske dine produktvalg og fungere med login og indkøbskurv.

Vi anvender også cookies til trafikmåling og til information om, hvordan du bruger hjemmesiden, så vi kan optimere brugeroplevelsen for både dig og andre.

Når du klikker Accepter, godkender du vores brug af cookies, og meddelelsen forsvinder.

Acceptér